זוגיות

איך יודעים שצריך כבר להתגרש ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נשוי כבר שנתיים ונולדה לי לפני שבועיים בת תודה לאל . אבל המצב ביני לבין אשתי רק הולך ומתדרדר .. מערכת היחסים נהייה ממש על הפנים אנחנו מאוד רחוקים זה מזה היא מתייחסת אלי כמו לאדם זר לחלוטין אני מנסה להתקרב והיא רק מזכירה לי את המריבה שלי עם אמא שלה ושלה עם אמא שלי ... הכל מתפרק לי אני מפחד להתגרש ואז להתחרט או להישאר ועוד יותר להתחרט ...איך אדע אם הקשר גמור ועדיף להתגרש ולפתוח פרק חדש בחיים או שמא להמשיך את הברדק הנוכחי ?

תשובה

שלום לך

לאחר הלידה יש להניח את האשה ולא לדרוש ממנה תשומת לב, אלא להיפך להעניק לה רגש וחום, והבנה, לא קלה היא הלידה ועליך להתחשב בה, ולהוסיף בעזרה וסיוע וחיזוק ולא לחשוב מתי מתגרשים. הקשר יכול להיות טוב מאוד אם תפסיק לחשוב על אשתך עד כמה היא רעה, ותתחיל להעריך את הטוב שבה, ולהחמיא לך על כך.

קנה לאשתך מתנה ללידה של הבת, וכתוב לה ברכה חמה מדבריאמת של הערכה על אשתך, ובעז"ה תראה עד כמה היא אוהבת אותך. בהצלחה ורוב נחת מביתכם היקרה - בנימין שמואלי