שאל את הרב - כללי

האם תחיית המתים תהיה מיד אחרי ביאת המשיח?

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

האם כשיבוא משיח מיד תהיה תחיית המתים? תודה

תשובה

שלום רב,

תחיית המתים נחלקת לשני מועדים: המועד הראשון הוא, בתחילת ימות המשיח, אשר בו יקומו לתחייה משה אהרון ובניו, להורות לעם ישראל את הדרך אשר ילכו בה כימי צאתם מארץ מצרים, ועמם יקיצו כל צדיקי ישראל אשר מתו בגלות, כדי לראות בטובתן של ישראל ובבניין בית המקדש (ראה ערוך לנר על מסכת סנהדרין דף צ עמוד ב, ועל מסכת נדה דף סא עמוד ב).

ולגבי המועד השני והכללי של תחיית המתים - יש אומרים, כי זמנה הוא בסוף האלף השישי (מרן הבית יוסף בספרו מגיד מישרים פרשת ויקהל, שו"ת הרדב"ז חלק ג' סימן אלף סט, תרמד, ובספרו מגדל דוד דף פג ע"א, והרמח"ל בספרו דעת תבונות סימן צב)

ויש אומרים, כי זמנה תלוי באורכם של ימות המשיח, אשר נחלקו בו חכמינו. אלו הסוברים כי אורכם של ימות המשיח הם ארבעים שנה, לדעתם, מועד התחייה השני הוא ארבעים שנה לאחר ביאת המשיח. ואלו הסוברים כי ימות המשיח הם שבעים שנה, לדעתם, מועד התחייה השני הוא שבעים שנה לאחר ביאת המשיח. והקובעים שלושה דורות לאורכם של ימות המשיח, לדעתם, שלושה דורות לאחר ביאת המשיח תהא תחיית המתים הכללית (הר"ן בחידושיו למסכת סנהדרין דף צט עמוד א).

בשורות טובות,

הלל מאירס