שאל את הרב - כללי

טראומת לידה

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, ילדתי ב"ה ביום כיפור י' בתשרי לפני כחודשיים. הלידה הייתה מבחינתי מאד טראומתית כי ירדו המים ולא הייתה פתיחה. נתנו לי כדור שאמור לזרז את הלידה וכעבור חצי שעה מלקיחתו התחילו צירים כואבים וקשים מנשוא ורק כעבור 23 שעות של סבל מצירים מלאכותיים ילדתי ב"ה בקושי רב וההחלמה הנפשית והפיזית הייתה גם כן ארוכה וקשה. אני נשואה באושר ב"ה ושמחה בילד המבורך שהקב"ה נתן לי בחסדיו וברחמיו הגדולים. אך נשאר לי טעם מר מאד מהלידה וקשה עליי המחשבה ללדת שוב. אפילו עלו לי מחשבות רחמנא לצלן על השם שהוא "התעלל" בי וגרם לי ייסורים קשים. אני מרגישה רע עם המחשבות הללו על השם ואני יודעת שהוקצבו לי ייסורים אבל עדיין רע לי לחשוב שכביכול מהשם הגיע "רע" .לקח ולוקח לי זמן לעכל את מה שאירע באותו היום של הלידה ואני עדיין חושבת על זה ומאוד מפוחדת. אני מפחדת ברמה היסטרית להיכנס שוב להריון ולהגיע לשלב הלידה ואני לוקחת אמצעי מניעה. מה הרב חושב שעליי לעשות או לשנות בדרך החשיבה שלי? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מה' לא תצא הרעה היית בלידה וזכית את בריאה והילד בריא ורק עברת סבל קשה בשבת הלידה שהוא אכן קשה אבל יתכן שבזכות הסבל הזה ניצלת את ועוברך. הרי אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא ואין אדם שיכול לומר שמגיע לו רק טוב וחסד ועל כן יש לשמוח שזכית לכפרת עוון ביום אחד וזכית להיות אמא בריאה לילד בריא.

מומלץ מאוד שתפני גם לעזרה מקצועית שתסייע לך להשתחרר מטראומת הלידה הקשה שחוית ותזכי לחיים טובים וארוכים ורוב נחת.