שאל את הרב - כללי

כשרות הבשר והעופות

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, אני מרגישה שאני מבולבלת מאד ואשמח אם הרב יוכל לעשות קצת סדר. זה לא סוד שהרב אמנון יצחק יצא כנגד מערך השחיטה בארץ. שמעתי הרצאות רבות שלו ושל האדמור מהאמלין בעניין ופשוט הזדעזעתי, שוחטים בעצמם מעידים על כל הרמאות שמתרחשת שם, ואנחנו אוכלים את הבשר ה"כשר" הזה. מאז שנחשפתי לדברים הפסקנו בבית לאכול בשרי אך זה מאד קשה. רציתי לשאול את הרב האם באמת אי אפשר לסמוך על שום הכשר בנוגע לשחיטה? והאם כן יש הכשר שניתן לסמוך עליו על סמך מה רב זה או אחר אומר שהשחיטה כשרה למהדרין לפי כל החומרות, הרי אף רב גדול שעומד מאחורי מתן הכשרות לא באמת נמצא ומפקח מקרוב על הנעשה במשחטה, האם יש הכשר שהרב מכיר ובדק בעצמו מקרוב ויודע בוודאות שניתן לסמוך עליו ללא כל חשש. אודה לרב על התשובה בברכה תזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

כל הכשר מהודר ניתן לסמוך עליו ולאכול ללא כל חשש ואין לקבל את דברי אלו הפוסלים את כל הכשרויות למיניהן מסיבות לא נכונות.

מידיעה אישית בד"ץ קהילות, או הרב לנדאו מבני ברק הם מהודרות תבכלית ההידור. אומר שוב שניתן לסמוך על כשרויות אחרות מהדרין גם כן.