זוגיות

תפילה על זוגיות

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום ושבוע טוב השאלה היא כזאת יש לי חברה ששנים רבות התפללה ספציפית על בחור מסויים להינשא לו כל תפילותיה היו דבוקים להתחתן אך ורק עם הבחור הספציפי הזה למרות שהיא הבחינה כמה פעמים שהבחור לא טוב עבורה אך הייתה קשורה אליו ריגשית מאוד ולכן רצתה אותו מאוד בתור בעלה ואכן השם קיבל את תפילתה ואחרי דרך ארוכה הם התחתנו ואומנם יש בניהם כפי שהיא מספרת לי המון ויכוחים ובעיות בשלום בית עד כדי דיבורים על גירושים היא שיתפה אותי שראתה הרצאה בה נאמר שאסור לאדם להתפלל על זיווג מסויים אלא על זיווג שמתאים לי משורש נישמתי ושאסור להתפלל על טדם מסויים אך כבר מאוחר מידי וכמו שידוע שתפילה לא שבה ריקם ויש לה מחשבות שאולי באמת הוא איננה זיווגה אך ורק בגלל שהשם קיבל את תפילותיה העוצמתיות בזמנו היא קיבלה את מבוקשה גם שזה לא לטובתה אך לתפילה יש כוח רב ועכשיו היא מתייסרת במחשבה שאולי זה לא הזיווג שלה ולא הוא שהיה צריך להיות בעלה ושהיא עשתה לא נכון שהתפללה עליו כאמור הם ממש סובלים להיות ביחד מה ניתן לייעץ לה חוץ מלפנות לעזרה מקצועית לשלום בעת מהבחינה של האם עשתה נכון או לא שהתפללה וקיבלה את מבוקשהאך מתחרטטת בהיותה מבינה שאכן זה לא היה טוב עבורה וחושבת שרק בגלל התפילנ היא קיבלה את הבחור אבל לא כי הם הזיווג וחושבת שפיספסה את זיווגה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מאחר ולי הקטן אין רוח הקודש לא אוכל לדעת מה הוא זיווגה האמיתי ומה היה בשמים האם הבחור הוא זיווגה האמיתי או לא.

אמת שלכתחילה לא היינו מציעים לה להתפלל כפי שהתפללה אולם למפרע לא נוכל לדעת האם בחור זה הוא זיווגה האמיתי או לא.

הדרך הנכונה כעת היא ללכת לטיפול בשלום בית ולבדוק האם באמת יש מצב לשלום בית ולחיים טובים יחדיו שאז נדע שהוא כנראה זיווגה האמיתי ואם הטיפול לא יצליח נדע שהוא אכן לא זיווגה ונמליץ לה להתגרש.

בברכה לחיים טובים ומאושרים.