שבת

שמירת שבת או שלום בית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! אני בעל תשובה ואישתי לא בעניין אודה לך אם תעזור לי בספק. מה חשוב יותר שמירת השבת כהילכתה או שלום בית? אני שומר שבת אך בשביל לשמור על שלום בית לפעמים אני נאלץ ליסוע בשבת, זה מאוד מפריע לי בקדושת היום אך מצד שני אני לא רוצה לריב עם אישתי. אודה לך אם תיתן עצתך בעניין ,והאם יש בהלכה נגיעה במצב כזה, ומה עליי לעשות ? ב"ה אודה לך אם תוציא אותי מהספק. בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ברור שאין לחלל את השבת בשביל אשתך, חייך קודמין ואין שום היתר לחלל שבת לצורך שלום בית שוחח עם אשתך על כך היום בנועם, ותן לה סכום כסף למוניות ככל שתצטרך, ואמור לה שאינך יכול לנסוע בשבת בשום אופן, והיא יכולה יום אחד בשבוע ליסוע במונית.

בהצלחה - שבת שלום - בנימין שמואלי