אמונה

מבקשת תשובה לשאלה באמונה

  • כ"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב האמת שהשאלה שלי מביכה את עצמי..... רציתי לשאול כאילו יש מישהו מעלינו וזה ידוע ומוכח ...אבל איך אפשר לדעת שחס חלילה אין מישהו מעל ה' ואני מצטערת עם זאת שאלת כפירה אבל אני רוצה לעבוד את ה' באמונה בלי מחשבות מהצד... אז תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

היהדות אינה חוששת משאלות, וראוי לפתור את כל שאלותיך באמונה, כדי לזכות באמונה ישרה ונכונה.

השאלה ששאלת מראה על חוסר הבנה של המושג אלוקים.

כשאנו בודקים את היקום שלנו, אנו מוצאים שיש לה גבולות, חוקי טבע, מרחב וזמן. מישהו ברא את כל זה, ושולט בכל הדברים הקיימים, אחרת הם לא היו מוגבלים וממשיכים לפעול כפי שהם פועלים.

ולכן, אנו מוכרחים להגיע לסיבת הסיבות, שיצרה את המציאות.
הסיבה הראשונית הזו אינה יכולה להיות מוגבלת למרחב או חוקיות. ומכיוון שהיא אינה מוגבלת, זהו האינסוף.

אלוקים הוא אינסופי, ולפיכך לא ייתכן מישהו שהוא מעל האינסוף.
אם אלוקים היה ישות מוגבלת, הוא פשוט לא היה "אלוקים".

כשאנו מתפללים, אנו פונים לאלוקים האחד והיחיד, שעומד מאחורי כל דבר אחר, הוא הבורא האינסופי שיצר את כל הדברים הקיימים ושולט בהם.

לא תיתכן אף ישות במציאות שלא פועלת מרצונו של ה'. כי רק ה' לבדו מקיים כל מציאות אחרת.

כדי להבין את הנושא הזה לעומקו, חשוב לחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", ולקרוא חוברת קצרה המתארת דו-שיח באמונה. בהצלחה!
 אשמח להיות לעזר בכל שאלה נוספת.

בברכה,
דניאל בלס