אמונה

כיבוד הורים וחזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני חזרתי בתשובה אני שומרת שבת ברוך ה` מתפללת תפילת ביום ולא מזמן התחלתי לשמור נגיעה אך בביתי לא עושים קידוש, את כל החזרה בתשובה שלי אני עושה לא מול ההורים כל כך כי הם לוקחים את זה קשה. שאמרתי לאמא שלי שאני רוצה לעשות קידוש היא שאלה מה יעשה (כי אין לנו גבר בבית הורים גרושים) אמרתי שאני והיא עשתה לי פרצוף לא נעים לי לבקש שוב מה לעשות? ובקשר לחתונה דתית בהפרדה מלאה, זה יפגע באבא שלי ויש סיכוי שהוא לא יסכים האם בכל זאת יש לקיים הפרדה מלאה בחתונה?? אשמח אם תענו לי בהקדם. תודה.

תשובה

שלום וברכה

טוב מאוד שאת נמנעת מלעשות דברים שעלולים להכעיס את אמא,

ולענין הקידוש, עלייך לעשות קידוש ואימך תתרגל לכך שאת עושה קידוש.

בקשר לחתונה בהפרדה מלאה, מותר לך הלכתית להתתעקש עד הסוף לעשות חתונה נפרדת לגמרי גם במחיר שאבא אולי לא יגיע לחתונה, אם כי מניסיון אני יכול להעיד לך שברוב רובם של המקרים ההורים באים בסופו של דבר לחתונות ונהנים מכך מאוד.

אם בכל זאת את רוצה לרצות תא אביך {עדיף שלא} את יכולה לעשות את הסעודה מעורב ואת הריקודים בנפרד, ואסור לוותר על כך בשום אופן.

בהערכה רבה - עלי והצליחי - בנימין שמואלי