שאל את הרב - כללי

האם יכולה להיות גאולה בשבת?

  • כ"ז חשון התשע"ו

שאלה

שלום, ראשית תודה על התשובות המספקות תזכו לשנים רבות ונעימות! כתוב שלא אומרים "ובא לציון גואל" במוצ"ש משום שאין גאולה בלילה. אולם במנחה של שבת כן אומרים. מכן שיש אפשרות ליגאל בשבת? תודה.

תשובה

שלום וברכה

נראה הטעם שאמירת ובא לציון בשבת במנחה היא האמירה הנהוגה בכל יום בשחירת ואיחרוה למנחה מפני טירחת הציבור ועל כן לא שינו מהנוסח בכל יום כי גם בשבת אנו מתפללים על הגאולה בתפילת מוסף אף שלא נניגאל בשבת עצמה.

אולם במוצאי שבת שהיא תקנה מיוחדת שאינה קשורה לתקנה הקבועה של ובא לציון ועיקרה כדי להאריך בתפילה עוד מעט לארצו לתקן אמירת פסוק ובא לציון גואל כי אין גאולה בלילה.