שאל את הרב - כללי

יהי שם ה' מבורך

  • כ"ז חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, מנהג בני ספרד כשאין וידוי לומר לאחר העמידה שלושה פסוקים יהי שם וכו'. אך יש כאלו שאומרים רק פסוק אחרון, ולא זכיתי להבין מה המקור לזה, האם יש לכך סימוכין בהלכה? מילא מי שלא אומר בכלל כדעת הרמ"א ועוד, שהקדיש הולך על התפילה, אבל לדעת החולקים מה הטעם בפסוק אחד?

תשובה

שלום וברכה

אף שאכן בפרי מגדים ונמשך אחריו במשנה ברורה כתבו לומר ג' פסוקים מ"מ בספר הפרס המובא בדדרי משה משמע שדי בפסוק אחד וכך מפורש בשו"ת הרשב"א סימן קנד' שדי בפסוק אחד וכנראה על זה סמכו.

בברכה,

בנמין שמואלי