חברה והשקפה

סבל של גויים

  • כ"ד חשון התשע"ו

שאלה

תודה רבה על התשובות משיבות הנפש ! ידוע שהקב''ה ''רחמיו על כל מעשיו'' השאלה שלי האם כשגויים [לא רשעים] או בעלי חיים סובלים הסבל הזה ''נרשם'' במקום כל שהוא או ש''זה דרך העולם''?

תשובה

שלום וברכה, ותודה על התגובה.

לגבי גויים, אכן יש מאחורי סבלם מטרה, והם אינם סובלים לחינם. גם הגויים מצווים בשבע מצוות בני נח (מצוות אלה ביכולתם להבין בטבעם, כמו לא תרצח, לא תגנוב וכו'). הקבלה מלמדת אותנו שכל בני האדם מתגלגלים בגלגולי נשמות, וחוזרים לעולם כדי לתקן על חטאים מגלגול קודם. כך שגם גויים שסובלים, עשויים להיות גויים שבגלגול קודם עברו על אחת משבע מצוות בני נח, ועל כן צריכים לתקן.

לגבי בעלי חיים, המצב שונה, שכן בעלי החיים אינם סובלים כמו בני אדם, ולא תופסים את העולם באותה צורה. אנא ראה כאן מאמר "האם בעלי החיים סובלים כבני אדם":

לתשובות נוספות באמונה, נא לחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". בהצלחה!

בברכה,
דניאל בלס