חברה והשקפה

שאלות ביהדות+_

  • כ"ג חשון התשע"ו

שאלה

למה בורא עולם החליט לחלק את הדתות? מדוע גם בתוך היהדות יש זרמים ? למה בורא עולם ברא את השטן?

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה נתן תורה רק לבני ישראל, ולא לאומות העולם.
אומות העולם שראו את התורה של היהודים, לא רצו להתגייר ולקיים את כל מצוותיה, ולכן המציאו תורות שיחקו אותה ללא המצוות. כך נוצרו הנצרות והאיסלאם, שמבוססות על היהדות בצורה לקויה.
עם זאת, הרמב"ם כותב שמכיוון שהקב"ה מסובב את כל מה שקורה בעולם, אז גם הדתות השקריות של הנצרות והאיסלאם נועדו במידה מסויימת להביא את הגויים להכרת התורה שלנו, ולהכרת עם ישראל, כדי שבבוא הגאולה השלמה ובוא המשיח, ידעו כל אומות העולם מיהו עם ישראל ומהי תורתו, ויוכלו לעזוב את דרכיהם השקריות, ולשוב בתשובה שלמה.

הזרמים השונים ביהדות נועדו לשים דגשים שונים בעבודת השם, ולכן כולם רצויים לפני בורא עולם. כפי שצריך שיהיה בעולם גם סנדלר, וגם תופר וגם אופה, כך גם צריך שיהיו בעם ישראל זרמים שידגישו את התפילה, אחרים ידגישו את לימוד ההלכה, או העיון, וכיוצא באלה. אך כל הזרמים מייצגים את עם ישראל, כי כולם פועלים על פי ההלכה והתורה הקדושה.
אמנם חשוב להבחין שאין זה המצב לגבי הרפורמים והקונסרבטיבים - מכיוון ש"זרמים" אלו אינם נאמנים להלכה כלל, ועושים בתורה כחומר ביד היוצר כרצונם האישי:

השטן הוא שליח שהקב"ה ברא בעולמו כדי למלא תפקידים מסויימים, כאשר המטרה היא לנסות את בני האדם בנסיונות שונים, ובאמצעות העמידה בנסיונות אלה - להגדיל את שכרם לעולם הבא.

נא חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", וקרא תשובות נוספות באמונה.

שלך בברכה,
דניאל בלס