זוגיות

יש לי מחלה של עיוורון לילה, מה עושים בזמן נידה שאני צריכה עזרה בחושך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!! שאלתי היא כזו: אני התחתנתי לפני חודשיים בערך (אני ובעלי חילונים)והתחלנו לשמור נידה וטהרה והבעיה היא שאני לא רואה טוב בחושך(מחלה של עיוורון לילה)אני תמיד זקוקה לעזרתו במקומות חשוכים שייתן לי יד , לצורך העניין יש לנו אירוע בעוד כמה ימים בגן אירועים ואני לא רואה כמעט כלום בגני אירועים!!! מה עושים אם הרי אי אפשר לגעת אחד בשנייה??(ואין מישהו אחר שאני מכירה שיכול לעזור לי) תודה רבה ,מיטל

תשובה

שלום וברכה

אינני ידוע מדוע את קוראה לעצמך חילונית כאשר את יהודיה המקפידה על טהרת המשפחה. בכלל אין כזה מושג יהודי חילוני. כל יהודי נשמתו היא מעולם האצילות, גם יהודי שאינו נוהג כראוי לפי שורש נשמתו, הרי אינו חילוני - זר - חולין, אלא קדוש. ולגופו של ענין מותר לבעלך לתמוך בך כאשר אין ברירה אחרת, ועדיף שיאחז אותך בבגדך.

בברכה - בנימין שמואלי