תפילה וברכות

תפילת שמונה עשרהP

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! רציתי לדעת למה אנו אומרים עכשיו בתפילה משיב הרוח ובהמשך אומרים את הקטע של ברכנו של הקיץ?

תשובה

לכבוד מר ליאור

שלום רב!

אנו אומרים עכשיו כבר משיב הרוח ומוריד הגשם משום שעכשיו זה כבר הזמן של ירידת גשמים, אולם אנו אומרים זאת רק בתור שבח לבורא עולם.

מאידך בברכת השנים אנו עדיין לא מבקשים על הגשם בא"י עד תאריך ז` בחשון, מהטעם שחכמים אמרו להמתין עד שכל היהודים ייכלו לחזור לבתיהם מעת שעלו לירושלים לעליית הרגל בחג הסוכות.

היה ברכה
פנחס