שבת

סדר בסעודות שבת

  • כ' חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה. רציתי לעשות קצת סדר בסעודות שבת. מתי זמן כל סעודה. מה אוכלים בכל אחת מהארוחות ועל מה מקדשים/מברכים תודה

תשובה

שלום וברכה

מצווה לאכול שלושה סעודות בשבת.

סעודה הראשונה אוכלים בליל שבת, מקדשים על היין/ מיף ענבים, את הקידוש הארוך ולאחר מכן בוצעים על לחם משנה - שני לחמים, יש לאכול לפחות שני כזיתים - כגודל שני קופסאות גפרורים, כמו כן מצווה לאכול דגים ובשר בסעודות השבת בלילה ובבוקר.

סעודה השניה אוכלים ביום שבת בבוקר ומברכים לפני הסעודה על כוס יין לקידוש ושותים רוב רביעית כ50 מ"ל.  בוצעים על שני לחמים כמו בליל שבת ויש לכבד את סעודת הבוקר במאכלים טובים יותר מאשר בסעודת הלילה.

סעודה שלישית יש לאכול לאחר חצות היום עד הערב וראוי על פי הקבלה לאכול דגים ולא בשר. אולם כמובן שאין איסור לאכול בשר ואין חובה גמורה לאכול דגים, השבת ניתנה לעונג ולא לסבל ויש לאכול כל מה שאוהבים.

במוצ"ש מבדילים על היין ושותים את רוב הכוס.

נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.