כל כמה זמן מברכים ברכת אשר יצר?

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

אחרי שאני קמה בבוקר בסביבות ארבע עושה נטילת ידיים וברכת אשר יצר ,אני נכנסת כל רבע שעה עשרים דקות לשרותים לפחות שלוש פעמיים האם אני צריכה לעשות ברכת אשר יצר כל רבע שעה??

תשובה

שלום וברכה

אם לאחר שיצאת מהשירותים אינך מרגישה את הצורך ללכת שוב לשירותים, יש לך ליטול ולברך בכל פעם.

אם את כבר מרגישה (לא רק יודעת) את הצורך לשירותים, אין לך לברך אשר יצר רק כאשר תסיימי.