נשים

מטפל בתחום הרפואה המשלימה יכול לטפל באישה ?

  • י"ז חשון התשע"ו

שאלה

סיימתי אחרי כמה שנים והשקעת ממון רב בלימודי רפואה משלימה - במקצועות הטיפול - כגון: שיאצו, מסג' שוודי , רפלקסולוגיה ומסג' רפואי. והבנתי שעלולה להיות בעיה שמטפל יטפל באישה. השאלה שלי היא עקרונית והלכתית: האם מותר למטפל גבר כשבאה אליו מטופלת אישה לעשות לה מסג' רפואי - או כל טיפול שהוא מתחום הרפואה המשלימה וכרוך במגע גוף, כגון: פיזיותרפיה, או רפלקסולוגיה וכדומה. האם יש לזה דין של רופא שמותר לו לגעת באישה או שלא. (או שגם לרופא אסור ?) יודגש שמדובר בתחום טיפולי שיכול לסייע ואף לרפא במצבים רפואיים ושיקומיים. האם אינני עובר על שום איסור הלכתי ? ואם זה אסור לי - במה אעסוק כאשר זה הדבר היחידי אותו אני יודע לעשות , זה מקצועי מה ההלכה אומרת ? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מסג' שוודי אסור בהחלט.

שאר הדברים יש להתיר.  מסג' רפואי תלוי בעצמך להרגיש האם זה גורם לך חלילה מחשבות עבירה.