בחירת שם לבת

  • ט"ז חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, בעזרת השם אשתי עומדת ללדת בקרוב (לידה ראשונה), רציתי להתייעץ איתך לגבי שם לילדה. מה כבוד הרב חושב על השמות - אדל, שירה, תמר? האם הם שמות טובים? על מה אתה ממליץ? תודה!!

תשובה

שלום רב,

בעיקרון השם אדל טוב לבת, וכך קרא הבעל שם טוב זצ"ל לבתו, אלא שאם בסביבתכם השם לא מצוי ונראה קצת משונה, אזי מומלץ לתת לה שם אחר שהיא תרגיש בנוח איתו, וכמו שכתב הגר"ח קניבסקי שליט"א בספרו טעמא דקרא (עמוד קעח אות לא) בשם מרן החזון איש זצ"ל, שהיה מייעץ לא לתת שם משונה קצת כדי שלא יתבייש כשיגדל. וכן הובא בספר מנהגי הראש"ל חלק ב' (פרק יד סעיף ט) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל.

אפשר לקרוא לבת שירה, אכן השם תמר מומלץ יותר.

בשעה טובה,

הלל מאירס