אמונה

מתחזק ולא מוצא זוגיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. איום ונורא הדבר הזה שקורא לי כואב לי מאוד מבפנים זה כבר שנה שאני מתחזק ברוך ה אבל בזמן האחרון רע לי מאוד ואני מתחיל שוב להתדרדר לקחתי על עצמי הרבה מאוד החלטות טובות והתחזקתי מאוד יחסית למה שהייתי וקיוויתי שבזכות זה הקדוש ברוך יעזור לי ואמצא את הזיווג הראוי לי לפחות סימן כלשהו שאני אסתפק בו אבל זה ממש לא קורא ואני כבר שנה וחצי מחכה וכבר התעייפתי לחכות אין לי כח בכלל ואני אפילו חושב שאני פשוט צריך לחזור להיות מה שהייתי וככה הסיכויים שלי יותר גדולים אני מיואש ולא יודע מה לעשות תעזור לי ותענה לי בתשובה שתחדור לליבי ואני יבין באמת באמת ולא כמו שכולם אומרים לי שאני פשוט צריך להאמין להמתין ולחכות כי כבר אין לי כח.

תשובה

שלום וברכה

העולם הזה דומה לפרוזדור והעולם הבא דומה לטרקלין והתקן עצמך לפרוזדור כדי שתיכנס לטרקלין.

ובמה יתקין עצמן לטרקלין, במצוות ובמעשים טובים שבהם יזכה הדם לחיי נצח בעולם הבא, ואין מטרת המנצוות לקבל את שכרינו בעולם הזה בעניינים גשמיים, אלא להיפך כל חיי העולם הזה הם למטרת השגת מצות ולהגיע לחיי נצח בעולם הבא, ועל כן גם אם אינך רואה את הצלחותיך בעולם הזה, חלילה לך לפרוש מתורה ומצוות, אלא עליך להתחזק ביתר שאת ולעמוד בניסיון, ובעז´ה בסוף תזכה לחיי העולם הזה, שיביאו אותך לחיי העולם הבא.

מומלץ שכאשר אדם מתפלל לחיי העולם הזה, לחשוב גם כן על מטרות העולם הבא, כגון בתפילתך על זיווג, עליך לבקש מה` שימציא לך זיווג הגון, כדי שתוכל ללמוד תורה בטהרה, ולהקים דורות כשרים למען ה` ותורתו.

בברכת זיווג הגון במהרה - בנימין שמואלי