אמונה

עבודת המידות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד לכבוד הרב שלום. אני בכיתה י´ב והשנתיים הקודמות שלי וגם תחילת השנה היו ממש קשות לי מכל הבחינות. זה גרם לי לחוסר סבלנות גדול ולחוסר נינוחות ולהתעצבן יותר מהר מדברים קטנים. אני מאוד רוצה לשנות את עצמי ולהיות יותר רגועה,נינוחה,שלווה ושמחה שמחה אמיתית. ברור לי שאני אצאמבי´ס הכל ישתנה אבל אני רוצה כבר עכשיו להתחיל לעבוד על זה כי בעז´הית אני מקווה להתחתן בסוף השנה. רציתי לדעת האם יש לכם עצה בשבילי איך להשתנות מהר.אני ממש רוצה להישתנות ואני מחליטה הרבה החלטות אבל ברגע של ניסיון אני לא מצליחה לעמוד בזה והעצבים יוצאים החוצה. זה ברור לי שהמצב ככה (באסה וחוסר חיישק) מגיע מהלימודים שיש לי קשיים בהם. אני נערה שאםאני מחליטה על משהו אני הולכת איתו עד הסוף וזה אפשר ליראות בחזרה בתשובה שלי (חזרתי בתשובה) יש לי המון רצון, אני רק צריכה למצוא את הדרך הנכונה. חשבתי אולי ללכת ליוגה יהודית(?) מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי טוב. אשמח שתעזרו לי. חג שמח וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שבחרת לעשות הכול כדי להתגבר על יצר הכעס, ובררו שאין הדבר בא בקלות לשנות את צורת התגובה על קשיים ודברים שאינם לרוחך, ובעז´ה בעבודה מאומצת וברצון חזק תצליחי להתגבר על הכול.

>יוגה יהודית גם היא מומלצת לשיחרור.

בהצלחה – בנימין שמואלי