אמונה

שמרתי על העניים עד שהאינטרנט נכנס לביתנו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה... אני בחור דתי ומאמין מאוד..רוב חיי ובגיל הכי קשה כ 17 18 שמרתי את עניי ממש..ב´ה הצלחתי בקטע של שמירת העניים אך מרגע שנכנס האינטרנט לביתינו שאני מנסה גם מאוד להתרחק ממנו אני נופל פעם אחרי פעם מתחרט בוכה נשבע לא לחטוא עושה סייגים אבל שום דבר לא עוזר אני מאמין שאני יכול לתקן אבל הדרך ארוכה מאוד מאוד ואני דיי מיוא ש ועייף מזה בפרט שאני יודע שהפסדתי דברים בגלל החטא הזה כמו את חברה שלי שאנו מתכננים להתחתן(אני מרגיש שזה בגלל זה עד כדי כך שאני בטוח!) ואני מיואש כי הייתי שמח שבתקופות הקשות ביותר שמרתי את עניי טוב מאוד ופתאום אני נופל כמו כלום...זה קשה לי לחשוב עד כמה ביעסתי את השם יתברך ומה הייתי ומה נהייתי...הרסתי רצף של שמירת העניים וזה הכי מייאש... ואיך אני מחזיר את שאבד לי כי עד שאחזור ואתקן את חטאי יעבור זמן כנראה רב ובנתיים אפסיד אותה... אודה לך אם תעזור לי

תשובה

שלום וברכה

אין עצה נגד יצר העריות אלא בריחה משדה המערכה.
ולמי שאין לו צורך בהרבה אפשר להסתפק גם באפשרות גלישה נקיה זו:
>לפני שחושבים על אפשרות חיבור לרצף של שמירת עיניים יש לדאוג על העתיד שיהיה נקי.

ובוץ שלא מוזן ממקורות נוספים, בחזקתו שיתייבש במשך הזמן.

תחילת התהליך הוא בהתנתקות מידית, ומעשה זה כשלעצמו מתקן כבר הרבה מאוד. ויפה שעה אחת קודם.

חג שמח - מנשה ישראל