זוגיות

שידוכים - איך אפשר על סמך מספר פגישות להכיר להחלטה מושכלת?

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, באחת מהרצאותיו של הרב זמיר הוא דיבר על 4 פרמטרים שיש לבדוק בפגישות: 1. מידות טובות 2. יראת שמיים 3. נעימות בשיחה 4. מראה חיצוני שאלתי היא איך בודקים מידות והכי קשה בעיני איך בודקים יראת שמיים זה דבר אישי בין אדם לבוראו. איך אפשר על סמך מספר פגישות להכיר להחלטה מושכלת? כמובן שאני מתפלל על כך ואני מנסה תמיד לבדוק עד כמה שניתן. אבל עדיין יש בי הרבה חששות במיוחד לאור העובדה שבפרק א נכוויתי קשות. בברכה, שי

תשובה

שלום וברכה

התגרשת? לא עידכנת אותנו. אברך אותך שתזכה מהרה לזיווג הגון בחורה יריאה ושלימה בריאה בגופה ושלימה בנפשה בת ישראל יראת ה' אשת חיל.

אמת שקשה לדעת אבל ניתו להבחין האם היא מברכת על המזון האם היא מקפידה על נגיעה וכדו'. כאשר מדברים על ענייני דת כמה וכמה פעמים, ניתן להבחין אם היא מזלזלת או מכבדת גם יש לברר אצל מכריה והעיקר יש לזכור שהכל ביד בורא עולם יש רק לעשות השתדלות סבירה וכמובן תפילות ולהיזהר מאוד שלא להתפתות אחר החן והיופי והכל על מקומו יבוא בשלום.

בהצלחה רבה,

בנימי