זוגיות

פסילת הצעת שידוך והפסדת הזיווג

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול האם מותר לפסול הצעת שידוך בגלל שהבחור מעשן? כמובן במידה שהעניין מפריע לבחורה מהפן של ריח ובריאות.. האם עקב כך היא עשויה להפסיד את זיווגה? בנוסף, האם מותר לפסול הצעת שידוך בגלל עדה? נניח שידוע שהבחור מעדה מסוימת (אף שמדובר באותה העדה של הבחורה) והבחורה לא מתחברת מבחינת מנטליות.. (כשידוע שמשפחת הבחור מזוהה מנטלית עם העדה) האם גם במקרה הזה היא יכולה להפסיד את זיווגה? בכלל, איך ניתן לדעת מתי מותר להוריד הצעת שידוך מבלי לחשוש להפסדת הזיווג? איפה עוברים הגבולות? האם מותר לפסול הצעה של בחור נמוך מאד או שמנמן, לא נאה וכו'.. אודה מאד (!) לתשובתכם בעניין.

תשובה

שלום וברכה

בשני המקרים האלו אין בזה הפסד הזיווג, אולם מומלץ לבדוק כל שידוך לעומק ולא לפסול רק בגלל פסול זה.

כל בחור שהמראה שלו דוחה אין כל בעיה לפסול אולם אם הוא לא דחוה אלא אינו בדיוק לטעמה שלה בחורה או שהבחורה חלמה תמיד על מראה של גבר שונה, זה עניין אחר.