אמונה

שאלה דחופה מאוד!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכולם, מחר ערב חג סוכות, ואנו נוסעים למשפחה שנמצאת בעיר אחרת.אני מאוד רוצה להיות בקרב המשפחה שלי במיוחד עם הורי, אך איני רוצה לנסוע בחג, מה עלי לעשות? יש לציין שאת חג ראש השנה חגגתי במקום אחר ללא משפחתי והרגשתי שנשבר לי הלב.איזה מין כיבוד אב ואם זה?? לא להיות עם ההורים בחגים העיקר לא לנסוע? אני מאוד מאמינה ואוהבת ומעריכה את בורא עולם.אך איני מרגישה טוב שאני צריכה להישאר בבית או להתארח אצל אחרים בגגל שאיני יכולה לנסוע בשבת /חג. מה עלי לעשות?? המשפחה שלי יקרה לי מכל. ומעבר לך נגרם עצב רב למשפחתי שאיני מגיעה בחגים. אשמח מאווווד למענה מהיר לפני ערב החג, תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. הרי מבואר ברש´י על הפסוק
ספר ויקרא פרק יט
(ג) אִישׁ אִמּוֹ וְאָבִיו תִּירָאוּ וְאֶת שַׁבְּתֹתַי תִּשְׁמֹרוּ אֲנִי יְהֹוָה אֱלֹהֵיכֶם:

וברש´י שם
ואת שבתותי תשמרו - סמך שמירת שבת למורא אב לומר אע´פ שהזהרתיך על מורא אב אם יאמר לך חלל את השבת אל תשמע לו וכן בשאר כל המצות:

אני ה` אלהיכם - (יבמות ה) אתה ואביך חייבים בכבודי לפיכך לא תשמע לו לבטל את דברי. (ומקורו מגמ` ב´מ לב. קידושין לו)

ועל כן אף שאכן אין בכך כיבוד אב, הרי זאת היא חובתך בעת הזאת.

אבל למעשה העצה הפשוטה היא שתסעי מחר בצהרים בתחבורה הציבורית למקום שהות ההורים בחג, וכך לא תהיי לבד בחג ולא תחללי את החג.

ובאם לא תצליחי לעשות כן, אשרייך שאת מוסרת את נפשך לשמירת השבתות והחגים, ונאמן הוא בעל מלאכתך {הבורא} שישלם לך שכר פעולתך, ולא יקפחך חלילה,

אל תוותרי על הבורא למען שום דבר.

היי חזקה - חג שמח - בנימין שמואלי