נשים

הריון וטהרה

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

שלום, השבוע התבשרנו בבשורה טובה ברוך השם אני בהיריון! אבל יש נושא שמציק לי.. אנחנו בדרך כלל שומרים טהרה כמו שצריך...החודש קצת פיקששנו..(בנגיעות בלבד) שאלתי האם זה עלול להזיק לילד? ואיך עושים תשובה? תודה

תשובה

שלום וברכה

זה לא אמור להזיק לילד, אבל זה מזיק נורא לך ולבעלך. מדובר באיסורים חמורים כל כך, ההנאה הרגעית של הנגיעה לא שווה את החטא כלל וכלל. תקבלי על עצמכם באמת ובתמים למשור את כל התכות הנידה כראוי לאחר הלידה, ולקראת החודש התשיעי תלמדי שוב את הלכות הטהרה יחד מאחד מספרי הקיצור ובה' הטוב מוחל וסולח כל עוון.