נשים

כיסוי ראש לנשים נשואות בזמן ברכה

  • י"ד חשון התשע"ו

שאלה

האם אישה נשואה שנמצאת בבית לבד בלי כיסוי ראש צריכה לשים כאשר מברכת? אם כן האם כמו שיוצאת מהבית וממש לכסות את כל השיער או מספיק כובע שמכסה את הראש עצמו אבל השיער בחוץ? ומה לגבי לבוש? יש מניעות כלשהן בזמן ברכה?

תשובה

שלום וברכה

דעת מרן הגר"ע יוסף שיש לכסות את הראש בעת הברכה. רוב הפוסקים מקילים בכך. אף לדעת מרן כיסוי לצורך ברכה לא חייב לכסות את כל השיער אלא ככיפת גבר לכבוד השכינה.

אין חובה לאישה להיות צנועה בשעת הברכה.