חברה והשקפה

זמן קשה לעם ישראל

  • י"א חשון התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שליט"א! שבוע טוב! הזמן הזה מאוד קשה לעם ישראל ואני רוצה להתחזק, אבל אני שמה לב שמתי שהמצב קצת נרגע אז אני לא ממש עומדת בקבלות שקיבלתי על עצמי ומתי שהמצב עוד פעם לא טוב אז אני שוב מנסה להתחזק. אני רוצה להתחזק מרצון ולא מתוך פחד! אשמח לעצה

תשובה

שלום וברכה

השוט כביכול שמונף עלינו מפעם לפעם הוא רק לעורר אותנו שהמצב לא טוב איתנו ועלינו להתחזק. לאחר שעשינו את חשבון הנפש שלנו ואנו מחליטים שיש לחזק כמה וכמה דברים אצלינו הרי שעלינו ללמוד על מעלת וחשיבות העניינים שקיבלנו על עצמינו ולחפש דרכים לעמוד בהחלטות שלנו ולקיים את המצוות בשמחה ובטוב לבב מהבנה עמוקה במעלת הדברים שקיבלנו על עצמינו. כמו כן אם יש דברים רבים הטעונים שיפור יש לעשות סדר בחשיבות של דבר אחד מול משנהו ולהחליט מה חשוב יותר ומה נוכל לקבל על עצמינו כעת ולפי זה להתחזק ולהתעלות שלב אחר שלב.

כאשר היצר בא להחליש אותנו הרי שמלבד הלימדה במעלת המצוות והקבלות, עלינו לשנן לעצמינו שבוודאי לא נרצה שאנו נהיה אשמים בדקירת היהודי הבא רחמנא ליצלן, דבר זה יתן לנו את הכוחות המתאימים להתחזק מול היצר שוב ושוב ולנצחו ולהתעלות כראוי.

בהצלחה רבה,