שאל את הרב - כללי

האם לפי הרמב''ם ימות המשיח קרובים?

  • ו' חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, עקב הסערה ברשת ש'ימות המשיח' קרובים, ייתכן אפשרות שלפי הרמב''ם ימינו קרובים ג''כ ל'ימות המשיח'; וכך כתב הרמב''ם באיגרת תימן: "...שביאתו תהיה כשתתקף יד אדום וערב, וכשתתפשט מלכותם בעולם כמו היום הזה, וזה דבר שאין בו ספק ומזה לא יעבור. ודניאל סוף מה שספר מלכות ישמעאל ועמידת מחמד ואחריו ביאת הגואל בסמוך...", לימנו עתה מיליוני (אולי יותר) מוסלמים מהגרים ומתפזרים בעולם כמו אירופה, עד שאומרים שב-2050 יהיה רוב מוסלמי באירופה. האם הרמב''ם התכוון למצב ימינו אלה או שלטון מוחלט של המוסלמים?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

לא ראיתי את המכתב בפנים, אבל לפי מה שציטטת נראה לי שכוונת הרמב"ם ז"ל ל"מלכות" - כלומר מקום שליטתם ממש ולא רק התפשטותם הפיסי בשאר מדינות העולם.

אבל אין בזה סתירה לגבי מצב ימינו, כי הרי רואים בחוש ש"כח השליטה" של מדינות הערביות התפשטה לאחרונה ביותר בעולם, בין מצד שליטתם על רוב מקורי הדלק שמתחלקים בעולם, ובין מצד שליטתם שהתפשט בקניית דעות עולם המערבי לנטות לצדם בטענתם הפוליטי - השם יתברך יצינו מהתפשטות כוחתם.

ויהי רצון שהשם יתברך יביא את גאולתינו בזמן הנכון ובקרוב,

רב נחום