חברה והשקפה

בנושא כללי ועקרוני

  • ו' חשון התשע"ו

שאלה

האם צריך לקבל את הגישה של מספר אנשים ביישוב שבו אני גר, להיות יותר ליברל בגישה הדתית כמו לא להעיר לאנשים שמדברים דברי חולין בבית הכנסת או לארח ולהתארח אצל אחד מהקהילה שיש לו בת זוג גויה. אשמח לתשובה מהירה וממצה. תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

מקור האיסור לדיבור דברי חולין בתוך בית כנסת זהו מדברי האר"י ז"ל. לכן אין למחות בזה לאנשים שאינן נוהגים כן, כי יתכן שהם לא בדרגת "סוד" וממילא אין עליהם חיוב לעשות יותר מן הפשטות שעל פי שולחן ערוך.

אמנם, מקור האיסור להתחתן עם גויה יתכן שהוא אסור מן התורה; ולכן נכון הדבר שלא לתת גיבוי לאותה משפחה, ולמנוע מלארח אותם או להתצארח אצלהם - אם לא שכוונת הגויה היא להתגייר או שכוונתך היא לתת לבעל היהודי תוכחה מתוך קירוב הלב ולהודיע לו אשר עליו מוטל האחריות לתקן את דרכו.

בברכה,

רב נחום