לימוד תורה!#@

  • א' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. אני יודע שיש עניין כול שבוע ללמוד את הפרשה של אותו שבוע ומי שמסיים את כול הפרשות בשמחת תורה נקראה חתן תורה האם זה נכון? ודבר נוסף האם אני יכול לסיים את הפרשה לפני אותה שבת או יש עניין לסיים את הפרשה בשבת? תודה .

תשובה

שלום וברכה

מצווה לקרוא את כל הפרשה שנים מקרא ואחד תרגום וכן ללמוד את פירוש רש"י עד לשבת ראוי לסיים את הפרשה עד שבת.

כל המשלים פרשיותיו עם הציבור מאריכין לו ימיו ושנותיו. העולה לתרוה בשמחת תורה בסיום התורה הוא הנקרא חתן תורה.