חינוך ילדים

בשולחן שבת מה לעשות אם הבנות הקטנות לתת להן לשחק אם הן לא מראות עניין לשבת איתנו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. בזמן סעודת שבת אני רוצה מאוד שהבנות שלי (בנות שלוש וחצי, שנתיים וחצי ושנה וחצי) יהיו איתנו ביחד בשולחן שבת אבל זה לא כל כך מעניין אותן והן מחפשות במה לשחק ולא כל כך מתעניינות. מה לעשות לתת להן לשחק ולא להיות איתנו

תשובה

שלום וברכה

לא כדאי לדרוש מהם לשהות ליד שולחן השבת יותר מידי זמן, וכדאי למען תועלת העניין, לשחרר אותם למשחקים אחרי בציעת החלה, כך לא יפתחו רגשות של הכרח לגבי שולחן שבת, וכשיתבגרו יצטרפו בשמחה, ללא משקעי לחץ מהעבר.

טוב לשאול את הגדולה שבהם שכבר לומדת בגן, קצת על פרשת השבוע ועל השיר שלמדו בגן, ולתת לה מחמאות על כך שהיא יודעת קצת, אבל אין להניחם יותר מידי ליד שולחן השבת, מספיק שהם יושבים מעט בשולחן השבת.

ככל שהבנות גודלות ואפשר להחזיק אותם יותר זמן כך יש להאריך את השהות ולספר להם על פרשת השבוע או הלכות או כל דבר מענין אחר, וכמובן שירי שבתקצרים וכן על זה הדרך.

רוב נחת - בנימין שמואלי