חינוך ילדים

האם להעביר את הילד לביה"ס אחר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בני בן 10.5 עולה לכיתה ה` הוא למד 4 שנים בביה"ס שמחוץ לישוב בו אנו גרים (בישוב יש ביה"ס ) במהלך שנה שעברה היו לבני מס` תקריות ובעיות התנהגות ונוצר עליו רושם שלילי וסטיגמה שהוא מנהיג שלילי שסוחף אחריי חברים לכיתה שאלתי היא האם להעביר את בני לביה"ס בישוב שבו אנו גרים אני חוששת כיצד המעבר ישפיע עליו , איך להסביר לילד מה לומר לו האם לטהר את שמו בבה"ס הקודם (לדעתי נעשה לבני עוול גדול פשוט צוות המחנכים לא יצליחו להתמודד עם קבוצת הבנים השובבים "שבראשם" בני ובני הפך לקורבן בזה שצוות ביה"ס מנסים באלגנטיות ובעדינות לומר שביה"ס הנוכחי אינו מתאים לבני. מקווה לתשובה שתעזור לי לבחור את המקום הטוב ביותר לבני.

תשובה

שלום וברכה

קרוב לוודאי שאת אכן צודקת, ומקושי התמודדות ומתוך אי רצון לנסות ולנתב את הילדים השובבים כראוי.

אבל השאלה היא, האם הצוות מוכן לשתף פעולה ולטפל בילדך, שזה היה הדבר המומלץ ביותר, או שאין עם מי לדבר, ולפי זה תוכלי להחליט החלטה משכלת בעניין.

בברכה - בנימין שמואלי