שאל את הרב - כללי

שאלה על עשרת הדיברות>?><

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

יש דבר שאני לא מבינה ממש בעניין של קבלת התורה, עשרת הדיברות ו40 יום ו40 לילה. כשהשם אומר למשה שהוא רוצה להתגלות בפני העם והעם מפחד ומבקש שמשה יתווך בניהם להשם, משה מקבל מהשם את עשרת הדיברות. אבל בפרק הבא עד הפרק שבו כתוב שמשה עלה להר 40 יום ו40 לילה ולחטא של עגל הזהב יש פרקי חוקים בעיקרם. זה עשה אותי יותר מבולבלת - 1. מתי קיבלנו את עשרת הדיברות ? לפני שמשה עלה להר ל40 יום ולילה או אחרי ? 2. למה יש מרווח של חוקים בין הפרק שבו קיבלנו את עשרת הדיברות לעליית משה להר ל40 יום ולילה ולחטא העגל ושבירת לוחות הברית ? למה זה לא מסופר ברצף? אני אשמח לסדר כי אני ממש התבלבלתי ! ואגב, למה דווקא מספר 40 ? זאת אומרת 40 יום 40 לילה, 40 שנה במדבר...

תשובה

שלום וברכה

את עשרת הדיברות קיבלנו מיד.

את שאר המצוות קיבלנו במשך הארבעים יום שהיה משה בהר. ביום האחרון עשו את העגל ואז משה רבינו ירד מההר.