שאל את הרב - כללי

מה עושים כדי להתחזק כדי לא להיכנס לייאוש ופחד?

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, המצב הבטחוני מרגיש כמו תחילתו של גוג ומגוג וגרם לי לפחד גדול, אני דתייה ושומרת מצוות, שבת, טהרת, משתדלת בשאר המצוות אבל עדיין אני מרגישה שלא מספיק כאילו מה שאני יעשה אפילו אלפי מצוות זה לא מספיק כדי שלא ניפגע במלחמה הזו ומה שגורם לי לחשוב ככה זה שרוב הנפגעים בפיגועים הם דתיים יראי שמיים. אז מי אני שכן אשרוד? אני מאמינה באלוקים ובתורתו בכל ליבי ונשמתי ,אוהבת את ה' מאוד מאוד ואני יודעת שגם הוא אוהב אותי מאוד אבל זה מייאש ואני יודעת שזה היצר הרע שנותן בליבנו את הייאוש כדי שלא נתחזק. מה עושים כדי להתחזק כדי לא להיכנס לייאוש ופחד? אני מתפללת לה' הרבה אבל תמיד מרגישה שזה עדיין לא מספיק

תשובה

שלום רב,

העצה היא כדברי חז"ל במסכת סנהדרין (דף צח עמוד ב) לעסוק בתורה ובגמילות חסדים, ולכן אם תקבלי על עצמך בלי נדר ללמוד שתי הלכות כל יום, על דעת לשמור ולעשות ולקיים, ובנוסף לזה תשתדלי להרבות בחסד ובעזרה לזולת (גם תפילה על חולים והזקוקים לישועה היא בכלל חסד), תוכלי להיות רגועה.

בברכה,

הלל מאירס