תפילה וברכות

תפילה קבועה לריפוי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. כמטפל העוסק ברפואה הוליסטית ברור לי שעליי להתפלל על מטופליי בנוסף לטיפול שהם מקבלים. האם לכוון לרפואתם בתפילות שמ"ע היומיומיות באופן קבוע ובק"ש שעל המיטה או שהדבר יפגע בריכוז שבתפילה האם לחבר תפילה עבורם האם להתמקד בתהלים ובזוהר האם ניתן לקרוא תהלים על מטופלים קשים גם בשעות הערב, או שייצא שכרם ושכרי בהפסדם 2. בתפילת הרופא להרמב"ם מופיעה המילה `אהלי` (או `אחלי` במקומות שונים) - מה משמעות המילה בתודה ובברכה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בווודאי שתוכל לכוון עליהם בתפילת שמונה עשרה, אין צורך לחבר תפילה מיוחדת עבורם ואין לרוא תהילים בערב עד חצות.

הנה התפילה המיוחסת לרמב"ם ולא מצאתי את המילה ההיא.
א-ל עליון

קודם שאני מתחיל בעבודתי הקדושה לרפא את יצירי כפיך אני מפיל תחינתי לפני כסא כבודך שתתן לי אומץ רוח ומרץ רב לעשות את עבודתי באמונה, והשאיפה לצבור הון או שם טוב לא תעוור את עיני מראות נכוחה.

זכני להביט על כל סובל הבא לשאל בעצתי כעל אדם בלי הבדל בין עשיר ועני, ידיד ושונא איש טוב ורע, את האדם בצר לו הראני רק את האדם.

אם רופאים נבונים ממני רוצים ללמדני בינה תן לי רצון ללמוד מהם כי תורת הרפואה אין ערוך לה. אבל כאשר כסילים יבזוני חזקני. אהבתי למקצוע תחזק את רוחי מבלי להתחשב עם זקנת המלעיגים וכבודם.
רק האמת תהיה נר לרגלי כי כל ויתור במקצועי יכול להביא כליון ומחלה ליציר כפיך

אנא ה´ רחום וחנון חזקני ואמצני בגופי ובנפשי ורוח שלום תטע בקרבי.

בברכת הצלחה – בנימין שמואלי