אמונה

מנסה להחזיר את אמא שלי בתשובה זה בסדר מבחינת כיבוד הורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני נערה בת 13, חזרתי בתשובה לפני שנה בדיוק. אמא שלי חילוניה ואני החלטתי לחזור בתשובה. (יש לי 2 אחיות חרדיות ואח חילוני) הבעיה שלי שאני כ"כ רוצה שאמא שלי תחזור בתשובה, שאני לפעמים מדברת איתה על כמה חשוב לחזור בתשובה ועוד דברים... היא מתעצבנת עליי הרבה בגלל זה ואפילו אומרת לי שאין סיכוי שהיא תחזור בתשובה(כי פעם היא הייתה דתייה וחזרה בשאלה בגלל כל מיני סיבות) השאלה שלי היא : האם זה לא בסדר שאני מדברת איתה על זה וכדאי להפסיק, או שזה בסדר שאני אומרת לה דברים כאלה תודה!

תשובה

שלום לך

איזה נס עשה לךהקב"ה שמעולם לא חטאת מאחר ומעת הגיעך לעול המצות חזרת בתשובה, אשרייך.

איןלך לנסות ולהחזיר בתשובה את אימך, עליך להתנהג בדרך התורה בעוז ולכבד את אימך בכל היכולתץ וכאשר תראה אימך עד כמה את מאושרת בחיך לאחר התשובה היא עצמה תחשוב על הענין ואולי תחזור מעצמה בתשובה.

את יכולה להביא חומר תורני הביתה, ואולי אימך תתעניין בזה.

אבל אל לך לדבר באופן ישיר אם אימך על התשובה.

בברכה - בנימין שמואלי