חברה והשקפה

האם חייבים לסלוח ל"רשעים" שפגעו בנו?

  • ז' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום לצערי במשפחתי מזה שנתיים סכסוך שפילג לשני מחנות. הצד השני העליל עלינו עלילות כמו גנבים. מתעללים ועוד. ובנוסף צודדבאלימות כלפינו. ובנוסף לא בחל להזמין לנו משטרה יום לפני ראש השנה תשע"ה ובנוסף לא לכבד את אימם בביתה בקיום צביון יהודי - שמירת שבת וחג מדליקים טלויזיה. לא מקפידים על הפרדת כלים וכ. האם מזה 28 שנים בעקבות פשלה רפואית נכה בכל פלג גופה הימני ובנוסף אינה יכולה לדבר. יכולה לכתוב יכולה להביע גסטות. יכולה להשמיע הברות. ברוך ה יש לה הבנה. זוכרת. רוצה דברים שומרת שבת. לצערי לא ממש מתייחסים לכך. לפני בערך 9 שנים נפטר אבי ובהסכמת ורצון של כל המשפחה הוסכם כי העבור לגור עם אימי לטובתה ולטיפול השוטף ולפקוח על המטפלת. ועוד אך יעבור ליחידה ליד לטיפול במשק ולטיפול באם. אנחנו 11 ילדים. מחנה אחד כלל לא גר בישוב בו האם מתגוררת והם 6. אנחנו במיעוט 4 שגרים בישוב סמוך לאם. רק אחד מאצלם גר בישוב. והאחות הקטנה נטרלית. בקיצור עד היום אנחנו עוברים עימם דברים לא נעימים ולצערי כל המהלכים שלהם פגעו באמנו באיכות חייה וכיום היא בודדה בביתה. אני גרה מטרים ספורים ממנה. אני שואלת איך אפשר לסלוח להם? גם איני רוצה לסלוח להם. וגם לא רוצה בקרבתם. מצד שני אי סליחה מונע לקיים מצוות כמו ואהבת לרעך כמוך ועוד. האם אני חייבת לסלוח להם? למרות שהם ממשיכים בדרכם מבקשת לא לפרסם באתר.

תשובה

שלום וברכה

לא חייבת כרגע לסלוח להם, זאת כל עוד הם ממשיכים בדרכם ולא מבקשים את סליחתך.