חברה והשקפה

מה ההבדל בין סקילה לכרת?

  • ז' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. העונש על חילול שבת הוא בסקילה ומצד שני העונש על אכילת חמץ בפסח או אכילה ושתייה ביום הכיפורים הוא כרת. מה ההבדלים ומה חמור יותר?

תשובה

שלום וברכה

הכרת היא מיתה בידי שמיים והתנתקות משורש נשמות ישראל. יש חלק מחטאי הכרת שיש להם בנוסף על הכרת גם מיתה בבית דין כמו חילול שבת שיש להם מיתת בית דין של סקילה מלבד עונש הכרת שישנו על חילול השבת כאשר אין עדים.

מבואר בדברי רבינו האור החיים הקדוש שאין להביא ראיה מזה שאין מיתת בית דין על כך שאין החטא חמור כל כך, עיקר השכר והעונש הוא על ידי הבורא יתברך ורק בחלק מהחטאים מסר הקב"ה את דינו גם לבית דין של מטה, אבל יתכן בהחלט שיש חטאים חמורים מאוד שהעונש של בית דין של מטה לא יכול לכפר על החטא ולכן אין מענישין כלל בבית דין של מטה.