תורה ומדע

בעניין המחקר אודות המים ותכונותיהם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, קודם כל - חזק ואמץ על כל פעילותכם הברוכה! בימים האחרונים קראתי בספר המהפך על המחקר אודות המים והשפעת הדיבור עליהם (מרתק!). כדרכי, ברגע שאני מקבל מידע, אני טורח לחקור אודותיו, ואכן הלכתי ובדקתי על אודות המחקר המדובר. להלן הממצאים: בספר מופיע המחקר כעובדה מדעית בעוד שככל שהעמקתי וחיפשתי מצאתי שאין מחקר מדעי אחד שהוכיח שאכן מחקרו הפרטי של האיש אמיתי. בין הטענות שמצאתי מדבריהם של חוקרים בתחום למשל, שהממצא אותו קיבל החוקר במקרה זה הוא דגימה מתוך אלפי דגימות מים הקיימות בתוך המבחנה, (צלוחית)זאת אומרת שבחר את היפות ביותר במקרה של מילים יפות ואת הפחות יפות במילים שליליות. כפי שהבנתי החוקר המדובר לא הסכים לבצע את המחקר באופן מדעי ותחת השגחת חוקרים נוספים, אף במקרה שהציעו לו מיליון דולר עבור הניסוי המשותף... אנא, תנו לי את דעתכם וחוכמתכם בעניין. תודה, יצחק.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

הנני סבור שיש צדק מסוים באי הסכמה ובסירוב ביצוע המחקר באופן מדעי ותחת השגחת חוקרים נוספים, מפני שהדבר ברור מראש שיכשילוהו.
הגישה המדעית אינה הולמת מחקר מסוג כזה, והוא כמו חקר ההתרגשות של בני אדם.
אין כאן עקביות ולא חוקים מקובעים נוקשים, אלא רגש משתנה ודינמי כל העת.
אם אני מצליח להצחיק אותך בחמש בדיחות מתוך כאלף, עדיין הצלחתי להצחיק אותך; לא שייך כאן מדע סטטיסטי.

הצלחה וברכה;

יעקב משה