חברה והשקפה

לימוד על חשבון הציבור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

משרד הדתות זה ביזיון למדינה אני קורא לכל מי שרוצה ללמוד תורה ללמוד על חשבונו לא ייתכן וכל אחד שירצה ללמוד תורה יקבל פרנסה של 2000 שקל וילמד על חשבון משלמי המיסים מה גם שמי שלומד תורה על חשבון קופת הציבור אין לו חלק לעולם הבא

תשובה

שלום וברכה

א. כרגיל הינך מוזן במידע לא נכון, ואין משרד הדתות נותן לאף אחד אלפיים שקל. ב. החידוש העצום שהלומד על חשבון הציבור אין לו חלק לעולם הבא, אינו אמת כלל. ואעתיק את דברי הרמב"םהלכותשמיטה ויובל פרק יג הלכה יב ולמה לא זכה לוי בנחלת ארץ ישראל ובביזתה עם אחיו מפני שהובדל לעבוד את י"י לשרתו ולהורות דרכיו הישרים ומשפטיו הצדיקים לרבים שנאמר יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל, לפיכך הובדלו מדרכי העולם לא עורכין מלחמה כשאר ישראל ולא נוחלין ולא זוכין לעצמן בכח גופן, אלא הם חיל השם שנאמר ברך י"י חילו, והוא ברוך הוא זוכה להם שנאמר אני חלקך ונחלתך. הלכה יג ולא שבט לוי בלבד אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני יי לשרתו ולעובדו לדעה את יי והלך ישר כמו שעשהו האלהים ופרק מעל צוארו עול החשבונות הרבים אשר בקשו בני האדם הרי זה נתקדש קדש קדשים ויהיה י"י חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעה"ז דבר המספיק לו כמו שזכה לכהנים ללוים, הרי דוד ע"ה עליו השלום אומר י"י מנת חלקי וכוסי אתה תומיך גורלי.

בברכה - בנימין שמואלי