חברה והשקפה

כפייה דתית 2

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תורה לרב שענה די מהר. כמה שאלות לכבוד הרב. האירוע הוא אכן לכל תושבי ירושלים. יש מתכונת אירוע. מי שהמתכונת לא מתאימה לו- שישאר בבית. סתם לדוגמה, יש פאבי סאדו-מאזו בת"א, מי שלא רוצה להגיע לשם- לא מגיע לשם. למה שלא יהיה אותו דבר עם המופע אבל לכפות על מי שכן רוצה לראות את המופע לא לראות אותו (ושים לב, לכפות), זו הצגה בוטה של כפיה דתית. ולפני שהרב יקפוץ עם איזו שטות של "כפיה חילונית" או משהו בסגנון- ביטולשינוי המופע מונע מאלו שכן מעוניינים לראות אותו לבצע זאת. השארת המופע במתכונתנו לא כופה על מי שלא רוצה לראותו לעשות כן. עוד דבר אז אם אני אלך להרצאה של רב מקובל כלשהו שמיועדת חינם אין כסף לכל תושבי ירושלים, אני מבינה שמקובל עליך שאני אכריח את הגברים החרדים לשבת ליד נשים חרדיות וחילוניות כאחת זה בסדר שאדאג שתהיה חובה להכנס ללא כיסוי ראש

תשובה

שלום וברכה

אם כי אינני דובר עירית ירושלים, ואינני צריך להסביר את מעשי העירייה, מ"מ מאחר והדברים כל כך פשוטים, אסביר את מעשיהם. עירית ירושלים כוועד הבית של כל תושב ירושלים, אמורה להתאים את האירועים שהיא עושה לכל תושבי ירושלים.

ומאחר ואין מצווה חילוניתלראות רקדניות, ויש איסור מאת הבורא לגברים להביט ברקדניות, על כן טוב עשה מי ששינה את התוכניה, ועשה את כל מה שהוא יכול לעשות שכל תושבי העיר יוכלו להשתתף באירוע זה.

כל מועדון פרטי, או אפילו ציבורי הפונה רק לחתך מסוים מהאוכלוסיה, יכול להתאים את פעילותו לפי השקפתו ורצונו. ולכן אין כל טענה ממועדון מסויים, או אירוע של ציבור חרדי. שבוע טוב - בנימין שמואלי