אמונה

זוגיות בעיתית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום למערכת, זאת לא שאלה זה יותר בעיה. אני נשוי עם 2 ילדים. לי ולאשתי יש בעיות רבות בחיי היום יום הפרש הגילאים ביניינו הוא קרוב ל-10 שנים.הבית רוב הזמן מבולגן ולא מסודר (ממש בגדים זרוקים צעצועים בכל מקום חדרי השינה של הילדים השרותים וכמובן חדר השינה) כל הבגדים ללא יוצא מהכלל של אשתי , סל הכביסה תמיד גדוש הכיור והמטבח זבע לפעמים מסריחים.עד שאני לא נכנס לפעולה בבית אין סדר. אני לא יודע מה לעשות כל הנסיונות כשלו זה כמו שאני מדבר לילד אני בן 32. לפעמים הבלגן מגיע להתנהגות ילדותית כלפי הילדים וגם כלפי. זה פשוט בלתי נסבל. רוב היום אני בעבודה בבוקר לוקח את הילד לגן וגם מחזיר אותו הביתה נח וחוזר לעבודה שוב עד הערב. כמה פעמים הלכנו לעזרה דרך רבנים שונים אך חלפו כמה ימים והכל חזר. אם תגידו שזה "הניסיון" שלי בחיים אני אקבל . אני פשוט גמור שבור אין לי כוחות יותר תודה על העזרה.

תשובה

שלום וברכה

הדרך להתחיל לסדר את הבעיה היא מהתייחסות כנה לכל דבר קל שאשתך עושה ולהחמיא לה על כך, לא משנה מה שהיא תעשה תחמיא לה באמת ותוקיר אותה. כאשר תתן לאשתך דלק ותכבדה כראוי יתחיל תהליך ברבה של להוכיח שהיא שווה את המחמאות. הדרך ארוכה אבל ההצלחה מובטחת.

בהצלחה - בנימין שמואלי