אמונה

איך מעצימים ביטחון בשעת משבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני יודעת שהקב"ה הוא אבא אוהב ודואג ולעולם הוא לא עושה דבר שאיננו לטובת האדם. אך ברגעים של משבר,של פחד אני לא מצליחה לזכור את זה ואני כל-כך רוצה להיות כזו שבוטחת תמיד שלא יהיו לי דאגות לעולם כי אני תמיד מאמינה ובוטחת שהקב"ה איתי ועושה הכל לטובתי. איך מעצימים ביטחון בשעת משבר

תשובה

שלום וברכה

ההכנה לכך היא לפני הניסיון, והמשילו לכך חכמי המוסר כדוגמת היושן שאינו נופל ממיטתו. כך גם בעת שהמצב טוב עלייך ללמוד הרבה על בטחון מספרי המוסר כחובת הלבבות וכדו`, ובכך תזכי שבעת הגעת הניסיון תצליחי להתחזק ולבטוח בה`.

אבל ברור שהמלאכה לא ליום ולא ליומים, האדם השוכןחומר עליו לעמול קשה להגיע לידי אמונה שלימה וביטחון בה` בכל עת ועונה. ויש תמיד לזכור שלא עליך המלאכה לגמור ואל את בן חורין להיבטל הימנה.

בהצלחה - בנימין שמואלי