חינוך ילדים

בני מתחצף אלי, איך עלי לנהוג איתו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבן שלי מתבגר כעת, והוא מדבר אלי לא בכבוד, איך צריכה להיות ההנהגה כלפיו?

תשובה

שלום וברכה

ראיתי פירוש נפלא מהגאון רבי מאיר שפירא זצ"ל, הקב"ה אמר למשה שיקח את המטה בידו ובו יעשה את האותות, אח"כ ציווה אותו להשליך את המטה ויהי לנחש, ושוב אמר לו שלח ידך ואחוז בזנבו ויהי למטה בכפו, כל ילד וילדה יהודיה הן כמטה ביד משה שאפשר לחולל בו אותות ומופתים אפשר להגיע עמהם לדרגות נפלאות ביותר, אולם כשמרחקים קצת את המטה כשלא מקרבים אותו די כשלא משפיעים עליו מידה גדושה של אהבה, משליכים אותו על הארץ, ויהי לנחש ה` ישמור, אולם גם אז כשיאחז בזנבו גם אם זה לא כל כך נעים ויהי למטה בכפו יוכלו שוב לעשות עמו אותות ומופתים, כי בכל בן ובת ישנו פוטנציאל אדיר שצריך לנצל לטובה.

בזמננו אנו, הערך הכי חשוב הוא לטפח בית מלא וגדוש באהבה ללא תנאים כלפי בילדים, ורק כך ניתן לכוונם בדרך הנכונה שלא ילכו לחפש אהבה מבחוץ, גם אם הילד מדבר קצת שלא בכבוד [דבר די שכיח בשנות ההתבגרות], כדאי להעיר בצורה שקטה שכך לא מדברים, אבל בשום אופן "לא לשבור אתו את הכלים". בהצלחה - מנשה ישראל