חינוך ילדים

הזכרת מצוות בחינוך הילדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד קראתי את השאלה בחינוך ילדים, מה לעשות ושם נאמר לא לדבר על מצוות, אבל אני דווקא כן מזכירה את המצוות כאשר אני רוצה להסביר מעשים לבני לדוגמא כאשר האוכל שנותר אני שמה ברחוב לכלבים וחתולים אני מסבירה לבני שזה כנגד האיסור של בל תשחית ומצוות צער בעלי חיים, כאשר הוא משחק עם אחיו ואו אחרים ומתחיל לריב אני מזכירה לו מצוות ואהבת לרעך כמוך, אני אפילו רוצה לרכוש ספר ובו כל המצוות על מנת שאוכל להעשיר את ההסברים עבור בני, האם זו לא אחת הדרכים לחנך אגב הילד שלי קצת מפונק וקשה לי להרדים אותו בשעה 9:00 בדרך כלל זה מתלווה באיומים של אם אתה לא הולך לישון עכשיו אז אני יוצאת מהבית.

תשובה

שלום וברכה

א. עניין אי הזכרת המצוות הכוונה היא כמובן למצות שבין אדם למקום.

ב. עיקר הבעיה היא שהאבא נגד וברוך ה` את בוודאי יכולה לחנך למצוות וכן אני נוהג, אבל כאשר האבא מהווה דוגמת נגד, והילד לומד ממעשיו, קשה לחנכו דרך המצוות ויש ללכת קצת בדרך עקיפה. אין לחנך את הילד לשינה דרך איומים, ובוודאי שלא איומי נטישה חלילה.

יש לצוותו ולהשכיבו ללא אפשרות התנגדות, פשוט לאחזו בידו ולהכניסו למיטה ללא אומר וללא דברים, ולהיות החלטית שהילד אינו יוצא מהמטה.

בהצלחה בחינוך הבנים - בנימין שמואלי