זוגיות

זוגיות וחזרה לארץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב שאלתי היא כזאת : הכרתי את בן זוגי(עדיין לא נשואים) בארה"ב כרגע אנחנו מאוד מתלבטים ומנסים לקבל החלטות לגבי מעבר לארץ בן זוגי חי שם 18 שנה אך אין לו ניירות אזרחות לכן לא ביקר בארץ כול אותה תקופה ... אני כיום נמצאת בארץ בביקור תאריך הלידה שלו 18.2.65 תאריך הלידה שלי 16.7.8 - רציתי לדעת האם קיימת התאמה זוגיות ומה עליי לעשות .. אני מרגישה שעליי "למשוך במושכות" הוא נורא פוחד להגיע לארץ קיים רצון גדול מאוד אך הפחד שולט בו אנחנו רוצים להתחתן בארץ אך יש בי גם הבנה גדולה מאוד לפחד שלו ... מבחינה כללית (פחד שלו) ופחד מנטלי אני בארץ כבר 3שבועות ואני נורא חוששת להביא אותו לארץ שחלילה וחס יהיה לו קשה והאשמה תהיה עליי מה לדעתך נכון לי לעשות . ואשמח לדעת האם קיימת התאמה זוגית תודה רבה ויישר כוח על האתר אני רואה בו הרצאות ונהנת מכול רגע

תשובה

שלום וברכה

ההתאמה ביניכם מצויינת ואני מציע לבוא להתחתן בארץ, ולגור פה לתקופת ניסיון של חצי שנה, ואם תראי שאינכם מסתדרים בארץ תשובו להתגורר בחו"ל, בסמוך לקהילה יהודית, שתוכלו להמשיך ולהיות מעורים בחיי קהילה יהודית.

בברכה - בנימין שמואלי