שבת

תיקון כללי בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לקרוא תיקון כללי בשבת אלו פרקים מתאים למזל עקרב ואלו פרקים מתאים למזל שור תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מותר לומר תיקון הכללי בשבת. למזל שור תהילים פרק צ"ה לכו נרננה לה` נריעה לצור ישענו: נקדמה פניו בתודה בזמירות נריעה לו: כי א-ל גדול ה` ומלך גדול על כל א-להים: אשר בידו מחקרי ארץ ותועפות הרים לו: אשר לו הים והוא עשהו ויבשת ידיו יצרו: בואו נשתחוה ונכרעה נברכה לפני ה` עושנו: כי הוא א-להינו ואנחנו עם מרעיתו וצאן ידו היום אם בקולו תשמעו: אל תקשו לבבכם כמריבה כיום מסה במדבר: אשר נסוני אבותיכם בחנוני גם ראו פעלי: ארבעים שנה אקוט בדור ואומר עם תועי לבב הם והם לא ידעו דרכי:

אשר נשבעתי באפי אם יבואון אל מנוחתי: למזל עקרב תהילים פרק פ` למנצח אל שושנים עדות לאסף מזמור: רועה ישראל האזינה נוהג כצאן יוסף יושב הכרובים הופיעה: לפני אפרים ובנימין ומנשה עוררה את גבורתך ולכה לישועתה לנו: א-להים השיבנו והאר פניך ונושעה: ה` א-להים צבאות עד מתי עשנת בתפלת עמך: האכלתם לחם דמעה ותשקמו בדמעות שליש: תשימנו מדון לשכנינו ואויבינו ילעגו למו: א-להים צבאות השיבנו והאר פניך ונושעה: גפן ממצרים תסיע תגרש גויים ותטעה: פנית לפניה ותשרש שורשיה ותמלא ארץ:

כסו הרים צלה וענפיה ארזי אל: תשלח קצירה עד ים ואל נהר יונקותיה: למה פרצת גדריה וארוה כל עוברי דרך: יכרסמנה חזיר מיער וזיז שדי ירענה: א-להים צבאות שוב נא הבט משמים וראה ופקד גפן זאת: וכנה אשר נטעה ימינך ועל בן אמצתה לך: שרופה באש כסוחה מגערת פניך יאבדו: תהי ידך על איש ימינך על בן אדם אמצת לך: ולא נסוג ממך תחיינו ובשמך נקרא: ה` א-להים צבאות השיבנו האר פניך ונושעה: בברכה - בנימין שמואלי