תורה ומדע

פסיכולוגיה ושינוי גנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לומד פסיכולוגיה, והגענו לנושא התת-מודע. באחת ההרצאות המנחה אמר "מדוע אנחנו צריכים בכלל לגשת לתת המודע אם הוא מסווה עמוק כל כך במחשבות שלנו, יש לכך סיבה. למה שנצטרך להוציא דברים החוצה, כאשר הם בנויים כך שבאופן אוטומטי המוח קובר אותם בפנים" ואז מישהי שישבה לידי לחשה לי "לדעתי כל מה שאנחנו עושים פה זה כפירה! אנחנו הולכים נגד הבריאה! אסור להתעסק עם הדברים האלה!" אז יש לי שתי שאלות: 1. בנוגע לתת המודע, וכל שאר הנושאים הפסיכולוגיים, האם זה בסדר לעזור לאנשים בעזרת דברים אלה האם לגשת לתת המודע (המקום שאליו המוח בחר להדחיק דברים כדי להגן על האדם) ולהוציא משם תכנים, כדי לנסות ולעזור לאדם זה בסדר 2. אני יודע שכיום נערכים המון ניסויים בשינוי המבנה הגנטי של האדם, ושבעתיד ייתכן ונוכל אף לרפא מחלות בדרך זו. ישנן המון מחלות כיום שאין להן מרפא קבוע, כמו סכיזופרניה למשל או אלצהיימר, וייתכן שבעתיד בעזרת שינוי גנים נוכל לרפא אותן. האם במקרים כאלה יהיה מותר לשנות גנים

תשובה

שלום וברכה

אין כל סיבה לאסור כל טיפול רפואי גופני או נפשי, עקב התערבות במעיש ה`. אנו בטוחים שהקב"ה הוא זה שגילה לנו את סודות הבריאה כדי שנשתמש בהם לתועלתינו, ולכן אין כל בעיה להשתמש בכל רפואה שהיא.

שבת לשום - בנימין שמואלי