שאל את הרב - כללי

דבש

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום יש לי אחיינית שאומרת שדבש זה דין ובראש השנה לא אוכלים דבש אלא סוכר. בגלל זה היא לא הולכת לאמא שלה להתארח בראש השנה . היא רוצה שילדיה יאכלו סוכר ולא דבש .אם הם אצל אמא שלה אז הם רואים דבש ועלולים לאכול דבש. דבר זה גורם דיי הרבה עצבות לאמא . בבקשה תשובתך / התייחסות לגבי העניין . תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

זה פעם ראשונה שאנחנו שומעים את הרעיון שדבש הוא "דין". ראוי שתבקשי מאת האחיינית מאיפה המקור לכך, איפה כתוב? וכן גם לשלוח את זה אלינו כי לא שמענו מקור כזה.

ועל כל פנים, מובא בפירוש ברמ"א בשולחן ערוך (אורח חיים סימן תקפג סעיף א) שאוכלים דבש בראש השנה.

לכן אפילו אם יש צד להחמיר, אין זה עומד בפני ביטול מצות כיבוד אם שהיא מצוה מדאורייתא.

ואקוה שעל ידי הסבר הדברים לאחיינתך באופן נעים ונעימה, שזה יעזור על להבא בעזרת השם.

בברכה,

רב נחום