שאל את הרב - כללי

תורה שבכתב ובע״פ

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, מכרה שלי אמרה לי שהיא מאמינה רק בתורה שבכתב ולא בשום תוספת או פרוש- ז״א שמחקה את כל התורה שבע״פ... כל זה לדעתי בתמימות... ניסיתי להסביר לה שללא התורה שבע״פ לא ניתן להבין את התורה כמו שנועדה, אך זה לא ממש קנה אותה... נתתי לה דוגמאות מהרצאות ששמעתי על אי יכולת להבין את עשרת הדיברות ובכלל את התורה כי אין פסיקים וכד׳ ושרבותינו מלמדים אותנו איך להבין את הכל. זה לא שהיא מקפידה על התורה שבכתב- ממש לא, אך לא מאמינה בכלל בתורה שבע״פ... אשמח אם תוכלו לתת לי כלים להסביר לה את זה בצורה יותר נכונה ואמיתית כדי שאדע להסביר לה במידה ויעלה נושא זה.. תודה מראש! וגמר חתימה טובה!

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

הדרך שענית לחברה היא תשובה אמיתית ומוכיחה - אם הזולת רק מוכנה לשמוע.

תוכלי לראות גם כאן באתר:

http://www.hidabroot.org/he/video/59207

אמנם, הכי טוב, שאם החברה תשאלי עוד פעם שאלות, תגידי לה: "תראי, אני רוצה לעזור לך. אני רואה שאני נותנת לך תשובה שבאופן אוביקטיבי היא תשובה שכלית וברורה ומקובלת על הדעת - ובכל זאת את לא שומעת את התירוץ הזה הלוגי. וזה סימן שמשהו מפריע לך בנושא הזה בכללו שזה מונע ממך לשמוע את הדברים באופן אוביקטיבי."

"מהו הענין הזה או מה זה שקרה לך אי פעם בנוגע לתורה או בקשר למי ששומר תורה, שבאמת מפריע לך?"

בברכה,

רב נחום